Voeding voor wielrennen en mountainbiken | Tara Vossers - Sportdiëtist
22782
post-template-default,single,single-post,postid-22782,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Clinic voeding en fietsen - sportdiëtist

Clinic voor fietsers: Met voeding naar de top

Voeding is voor wielrenners, mountainbikers en sportieve fietsers een erg belangrijke brandstof om te blijven presteren. Want zonder brandstof kom je stil te staan. Om dat te voorkomen geef ik samen met het Wielercafé Doetinchem op dinsdag 15 januari een clinic over voeding en fietsen. Bij de clinic ontvang je voedingsadvies en -tips om het beste uit jezelf te halen.

 

Voeding is onderdeel van een goede voorbereiding

Op dit moment is het nog volop winter. Maar voor je het weet staat het nieuwe fietsseizoen alweer voor de deur. Dus tijd om plannen te gaan maken. Er zijn genoeg mooie uitdagingen. De Alpe d’Huzes, de Cinglé Mont Ventoux, de Dolomieten-Marathon. De keuze is reuze! En de zorgen ook, laten we eerlijk zijn. Maar hoe bereid ik me het beste voor? Want een goede voorbereiding is immers het halve werk! Voeding is één van de belangrijk thema’s.

Het kaf van het koren scheiden

Zeker op het gebied van voeding bestaan er vele adviezen. Daardoor is het best lastig om het kaf van het koren te scheiden. De adviezen zijn vaak met een commerciële insteek. Ook voor de normale opstart van het nieuwe seizoen is het belangrijk om te weten wat je het beste kunt eten en drinken. En vooral: wat (sport)voeding met je doet. Na afloop van deze clinic ga je naar huis met praktische sportvoedingsadviezen. Daarmee ben je op het thema voeding helemaal klaar voor de start!

Programma

De clinic op 15 januari gaat je onder andere antwoorden geven op de volgende vragen:

  • Wat kan ik voor, tijdens en direct na het fietsen het beste eten?;
  • Welke supplementen kan ik ter ondersteuning gebruiken?;
  • Wanneer gebruik ik sportvoeding (sportdrank, gelletjes, repen) en hoeveel?;
  • Welke voeding helpt in voorbereiding op een toertocht of een meervoudige beklimming (Alpe d’Huez of Mount Ventoux?);
  • Hoe voorkom ik maag-darmklachten of misselijkheid op de fiets?


Wanneer en waar?

Wil je hier meer over weten? Kom dan dinsdagavond 15 januari naar het Wielercafé Doetinchem (Spinbaan 21c). Het ‘startschot’ klinkt om 19.00 uur. Vanaf 18.45 uur ben je van harte welkom en staat de koffie of thee klaar. Jouw eerste kopje koffie of thee is gratis. Een startbewijs om deze avond mee te maken kost €10,-.

Wielercafé Doetinchem: ontmoetingsplaats voor fietsers

Wielercafé Doetinchem heet eigenlijk: ‘Parijs is nog ver’, gevleugelde woorden van Joop Zoetemelk. Het wielercafé in Doetinchem is dé plek voor enthousiaste wielrenners, mountainbikers, veldrijders en ook sportieve toerfietsers. Het is ook het enige café in Doetinchem waar je de fiets binnen mag parkeren.

Over Tara Vossers (sport)dietist en voedingsprofessional 

Als diëtist ben ik een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Niet iedereen mag zich dus zomaar diëtist noemen. Daarvoor heb ik de vierjarige hbo-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek‘ afgerond. Daarna heb ik de post-HBO-opleiding Sportdiëtetiek gevolgd. In mijn praktijk komen geregeld sporters met vragen over voeding. Sporten doe ik zelf ook graag. Vanuit mijn eigen ervaring heb ik zo ook ervaring met de effecten van voeding op het plezier in sporten. Meer weten? Lees verder bij ‘Wie is Tara?’.

Aanmelden

Wil je er ook bij zijn? Meld je dan bij voorkeur aan via onderstaand aanmeldformulier. Als aanmelden via onderstaand aanmeldformulier niet lukt, meld je dan aan per e-mail via: tara@tara-dietist.nl.

Als je al eerder per e-mail hebt aangemeld, is het niet nodig om je nog een keer aan te melden via het aanmeldformulier.


Aanmeldformulier