Voeding voor de sportieve fietser | Clinic | Tara Vossers - sportdiëtist
23334
post-template-default,single,single-post,postid-23334,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Clinic voeding en fietsen - Food for thought

Clinic voeding voor fietsers: ‘food for thought’

In samenwerking met het Doetinchemse ‘Wielercafé Parijs is nog ver’  organiseer ik op woensdagavond 19 februari een clinic ‘Food for thought’ voor sportieve fietsers. Voeding kan voor elke wielrenner of mountainbiker het verschil maken. Het maakt het fietsen nog leuker en zorgt voor sneller herstel.  Dat wil toch elke fietser! Food for thought dus, oftewel: stof om over na te denken. Wil jij tips en adviezen om met (sport)voeding het fietsen nog leuker, makkelijker en beter te maken? Kom dan naar deze clinic!

 

VOEDING ALS BRANDSTOF VOOR FIETSERS

Voor wielrenners en mountainbikers is voeding een erg belangrijke brandstof. Zonder de juiste brandstof kom je stil te staan. De welbekende man van de hamer slaat dan genadeloos toe. Lege benen maken in één keer een einde aan jouw sportieve ambities.

WAT ZIJN FEITEN EN WAT ZIJN FABELS?

De ontwikkelingen in sportvoeding gaan in de allerhoogste versnelling door. Kan jij het nog allemaal bijhouden? Onlangs introduceerde onze nationale wielerheld Mathieu van der Poel met 4Gold voedingsadvies op maat op basis van een DNA test. Als Nederlands beste fietser het promoot, dan moet het wel goed zijn, toch? Of toch niet?  Experts zijn namelijk sceptisch over zijn methode en uitten begin dit jaar kritiek. Help! Food for thought. Wat zijn de fabels en wat zijn de feiten?

PRAKTISCHE TIPS EN ADVIEZEN

Als sportdiëtist help ik je graag op weg.  Eén feitje wil ik in ieder geval alvast verklappen. De basis is in altijd een gezond eetpatroon. Tijdens de clinics krijg je antwoorden, tips en adviezen over de volgende vragen:

  • Hoe ziet een gezond eetpatroon er precies uit?
  • Wat kan ik voor, tijdens en direct na het fietsen het beste eten?
  • Welke sportvoeding moet ik gebruiken?
  • Moet ik wel of geen voedingssupplementen gebruiken?
  • Hoe maak ik een goed voedingsplan als voorbereiding op een lange toertocht of meervoudige beklimming (zoals Alpe d’HuZes)?
  • Wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen op voeding?
  • ….

En heb je vooraf nog andere vragen? Ik ontvang ze graag. Stuur mij uiterlijk vrijdag 14 februari een e-mail met jouw vragen, dan geef ik je tijdens de clinic de antwoorden. Na afloop van deze clinic ga je naar huis met praktische sportvoedingsadviezen. Daarmee ben je op het gebied van voeding helemaal klaar voor de start!

AANMELDEN? WEES ER SNEL BIJ!

Vorig jaar was de clinic Met sportvoeding naar de top een groot succes. Het was volle bak in het Wielercafé. Wil je deze keer zeker zijn van een plek? Reserveer dan op de website van het Wielercafé hier jouw startbewijs voor €10,- of kom op openingstijden van het Wielercafé langs. Als er nog plaats is, dan zijn er ook toegangsbewijzen op woensdag 19 februari voor €15,- te koop.

 

Klik hier om direct een ‘startbewijs’ te reserveren

 

WIELERCAFÉ DOETINCHEM: DÉ PLEK VOOR FIETSERS

Wielercafé Doetinchem heet eigenlijk: ‘Parijs is nog ver’, gevleugelde woorden van Joop Zoetemelk. Het wielercafé in Doetinchem is dé plek voor enthousiaste wielrenners, mountainbikers, veldrijders en ook sportieve toerfietsers. Het is ook het enige café in Doetinchem waar je de fiets binnen mag parkeren.

OVER TARA VOSSERS

Als (sport)diëtist ben ik een specialist op het gebied van voeding. Samen met mijn collega Anniek Ketels helpen wij je met sportief of medisch voedingsadvies en ook bij verantwoord afvallen. Niet iedereen mag zich zomaar diëtist noemen, want diëtist is een beschermde titel. Daarvoor hebben we een vierjarige hbo-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek‘ gevolgd.  Vervolgens  hebben we beiden ook nog de post-HBO-opleiding Sportdiëtetiek gedaan. In onze praktijk komen geregeld sporters met vragen over voeding. Sporten doen we zelf ook graag. Vanuit onze eigen ervaring hebben we zo ook ervaring met hoe voeding het plezier en prestaties in de sport kan vergroten. Meer weten over ons? Lees verder bij ‘Team’.