ASK Tara #1 - Is Radler 0.0 een gezonde vervanging voor bier? - Tara Vossers
22409
post-template-default,single,single-post,postid-22409,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Ask Tara - Stel jou vraag aan de (sport)diëtist

ASK Tara #1 – Is Radler 0.0 een gezonde vervanging voor bier?

In de reeks ”ASK Tara” beantwoord ik regelmatig een interessante vraag die ik van een cliënt in de praktijk (of via mail/facebook) heb ontvangen. En uiteraard wil ik jullie het antwoord op deze vragen niet onthouden. Vandaag de vraag of een alcoholvrij biertje gezond is.

 

Vraag:

”Hoi Tara. Gezien ik graag af wil vallen en liever niet teveel alcohol wil nuttigen heb ik de afgelopen week voornamelijk in de avonduren een aantal flesjes radler 0.0. gedronken (heerlijk met dit warme weer!). Heb ik hier goed aan gedaan? Is een radler 0.0 een gezonde vervanging voor bier?”

 

Antwoord:

”Een radler 0.0. is een mix van bier (gerstemout en hop zonder toegevoegd alcohol) en limonade. Erg lekker en verfrissend, vooral op een warme dag of na een intensieve training. In een radler 0.0. zit weliswaar geen alcohol, maar desondanks bevat het alcoholvrije drankje nog veel calorieën en suikers. Een flesje van 300 ml bevat ruim 80 kilocalorieën en bijna 18 gram suiker (á 4 suikerklontjes). Wanneer je hier meerdere flesjes van op een avond drinkt, kunnen de calorieën behoorlijk aantikken. Als je graag wil afvallen is het altijd het advies om zoveel mogelijk calorierijke dranken te laten staan, omdat deze dranken veel calorieën (afkomstig uit suiker) leveren en weinig voedingsstoffen.”
 
Heb jij ook een prangende vraag? Stel je vraag hieronder of stuur een mailtje naar: info@tara-dietist.nl en wellicht beantwoord ik jou vraag in de volgende ”ASK Tara”.