5 ontbijttips voor ochtendlopers - Tara Vossers
22380
post-template-default,single,single-post,postid-22380,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Ontbijttips voor hardlopers

5 ontbijttips voor ochtendlopers

Als je een ochtendhardloper bent, dan is het belangrijk dat je voor je vertrekt iets van een ontbijt nuttigt. Maar wat kun je nu beter wel en wat niet eten voor een training? 5 tips van Hardlopen.nl-expert Tara Vossers.

Hardlopen in de ochtend is lekker om de dag mee te beginnen, maar met je voeding moet je daar wel rekening mee houden. Wat is nu een goed ontbijt als je ’s ochtends gaat hardlopen? Die vraag kreeg (sport)diëtiste en Hardlopen.nl-expert Tara Vossers onlangs van een hardloper. Ze geeft antwoord in 5 tips.

1. Twee uur van te voren

“Nuttig het ontbijt bij voorkeur 1,5 tot 2 uur vóór aanvang van de training. Wanneer je snel last hebt van je maag is het verstandig ongeveer 2 uur vóór de training de laatste grote maaltijd te nuttigen.”

2. Mijd zware maaltijden

“Zware maaltijden adviseer ik om te vermijden. Dan kan je denken aan hele vet- of eiwitrijke maaltijden. De duur van de vertering van vetten en eiwitten is een stuk lager dan van koolhydraten, waardoor deze producten langer in de maag aanwezig blijven. Een gevolg kan maagklachten zijn. Eet dus vóór aanvang van de training geen grote hoeveelheden kwark, vlees, noten, volle yoghurtsoorten, etc.”

3. Koolhydraatrijk ontbijt

“Nuttig liever koolhydraatrijke ontbijtjes vóór aanvang van de training, bij voorkeur met zoet beleg. Zoals een bruine boterham met jam en een stuk fruit. Of een reep ontbijtkoek met een banaan of een dikke havermoutpap met een stukje fruit.”

Om te weten hoeveel je moet drinken voor aanvang van een training en wat je het beste kan doen als je snel darmklachten hebt, klik hier.